Er zijn veel schuifpui soorten, die De Jong allemaal tot in de puntjes kan realiseren. Afhankelijk van de stijl van uw woning en de breedte van de gevel(s), kiezen wij uit alle soorten de schuifpui die het beste past binnen het geheel. Hieronder zetten we de meestvoorkomende mogelijkheden op een rij.

Tweedelige schuifpui
Bij deze soort is er sprake van twee grote raampartijen, waarvan het ene raam in een vast kozijn. De andere helft is open te schuiven.

Driedelige schuifpui
Dit soort pui bestaat uit Drie grote raampartijen, waarvan één vast raam en twee helften die beide naar dezelfde zijde openschuiven. Het grote voordeel is dat je zo 2/3 deel van de totale pui open kunt zetten, terwijl je anders maar de helft kunt openen.

Je krijgt in dit geval wel een heel breed kozijn (circa 20 centimeter), omdat er twee geleiders naast elkaar in verwerkt moeten worden. In geopende toestand staan er dus drie schuifpui-delen achter elkaar.

Vierdelige schuifpui
Bij een vierdelige schuifpui schuiven de binnenste twee puien naar buiten toe. Zo ontstaat er een brede doorgang in het midden.

Tweedelige schuifpui plus loopdeur
Als u vaak via de achterzijde naar buiten moet, is er niets fijner dan een draaideur met een normale deurkruk. Om toch ook het comfort van een schuifpui te hebben, kan ook een combinatie worden gemaakt. Aan één van de zijdes wordt dan een reguliere loopdeur geplaatst, met aansluitend een schuifpui.

Schuifpui in de muur
Het is ook mogelijk om de schuifpui in de gevel te verwerken. Als u de schuifpui opent, schuift deze dan in de tussenmuur, of vóór of achter de muur. Het kozijn waar de schuifpui overheen schuift kan worden bekleed met hout, of ingemetseld in de muur. Het resulteert in ieder geval in een volledig open doorgang. Sommige architecten zweren hierbij, om het pand een extra open karakter te geven.

Om de isolatiewaarde van uw muur te waarborgen, wordt er een isolerend paneel geplaatst op het kozijn. Het is ook mogelijk om de binnenmuur zelf extra te isoleren. De Jong denkt en rekent altijd met u mee, om de beste isolerende waarde te realiseren.

Schuifpui met roedeverdeling
Wij kunnen ook schuifpuien met een roedeverdeling maken. De schuifpui krijgt daardoor een klassiekere uitstraling, die je normaal gesproken vooral met openslaande deuren bereikt. U moet er wel voor waken dat het totaalplaatje niet te onrustig wordt. Maar uiteraard zullen wij u hierin uitgebreid adviseren.