Wij gebruiken uitsluitend houtsoorten voor schuifpuien die garant staan voor een duurzaam resultaat. Merbau is kwalitatief gezien onze favoriete houtsoort voor schuifpuien. Merbau is een zeer vaste, zware houtsoort met een goede massa. Wij gebruiken het liefst merbau omdat het vrij dun toe te passen is, met minder kans op kromtrekken.

Merbau is wel erg duur, en de schuifpui wordt ook erg zwaar. Daarom gebruiken we ook vaak de houtsoort meranti voor onze schuifpuien. Meranti is goedkoper en lichter dan merbau. Daardoor is het sowieso beter te bewerken. Als het daarna goed in de grondlak wordt gespoten, kan daar ook niets mee gebeuren.

Mahonie is minder geschikt voor een schuifpui. Als dit te dun wordt toegepast, bestaat er al snel een kans op kromtrekken. Maar voor het kozijn is mahonie juist beter geschikt dan meranti, omdat de laatstgenoemde vaak pinholes heeft. Dit zijn gaatjes in het hout, waardoor je de deur niet zo mooi kunt afwerken. Daarom maken we de combinatie vaak: mahonie voor de kozijnen en meranti voor de schuifpui.

Welke houtsoorten gebruiken wij voor schuifpuien?

    • Merbau is kwalitatief gezien de beste houtsoort voor uw schuifpui
    • Meranti is een goedkoper alternatief voor merbau. Omdat het lichter is, is het beter materiaal voor oversized schuifpuien.
    • Mahonie gebruiken wij voor kozijnen. Voor de schuifpui is mahonie minder geschikt in verband met pinholes en kromtrekking.

 

Waarom bijvoorbeeld geen eikenhout?

Hier zit veel ‘spanning’ in, wat al snel resulteert in kromtrekken. En het is stukken duurder dan merbau. Eikenhout heeft ook een andere kleurvorming, lichter, zie je vaak in de meubelindustrie. Als het dekkend geschilderd wordt moet je geen eiken hout pakken.

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

• Zorg dat uw schuifpui voorzien is van deurbeslag met politiekeurmerk
• Kies de best mogelijke beglazing om energie te besparen
Laat een ontwerp op maat maken en overtuig uzelf van de kwaliteit van De Jong