Qua beglazing van uw schuifpui is er veel mogelijk. Gezien het grote glasoppervlak zijn veiligheid en isolatiewaarde wel twee belangrijke factoren. Daarom besteden wij op deze pagina wat uitgebreider aandacht aan de beglazing van uw schuifpui. Heeft u vragen? Gebruik het contactformulier en u heeft in een mum van tijd antwoord.

Gelaagd glas

Moderne schuifpuien hebben eigenlijk geen borstwering meer. Het glasoppervlak is zo groot mogelijk, bij een zo hoog mogelijke pui. Door dat grote oppervlak is het belangrijk dat het glas gelaagd is. Er is eenzijdig gelaagd glas, maar wij adviseren doorgaans dubbel gelaagd glas*. Dit type beglazing is veilig voor kinderen en grote huisdieren én werkt inbraakvertragend.

HR++ als de standaard

Qua isolatiewaarde is HR++ glas de verstandigste keuze voor uw schuifpui. Het bestaat uit twee glasplaten met een spouw ertussen van gemiddeld 15 mm. Aan de binnenkant zorgt een dunne metaalcoating ervoor dat warmte uit de kamer wordt terugkaatst. Zonlicht wordt wel grotendeels doorgelaten. De spouw is daarnaast gevuld met gas, dat zorgt voor extra isolatie.

Er is zelfs trippel gelaagd glas verkrijgbaar (HR+++). Deze hebben een buitenruit, een tussenruit en een binnenruit, steeds met een spouwlaag ertussen. Dit heeft een nog hogere isolatiewaarde. In combinatie met hardhout (dat een veel betere isolatiewaarde heeft dan kunststof of aluminium) zorgt deze beglazing voor een nog hoger rendement.De stookkosten blijven stijgen, dus er is steeds meer besparing gewenst.

 Waarom schuifpuien met beglazing van De Jong?

  • Gratis maatwerk advies tot in het kleinste detail
  • Ambachtelijk gemaakt in eigen zagerij
  • Altijd gemaakt met de beste soorten hardhout en standaard voorzien van topkwaliteit beglazing
  • De Jong kan uw schuifpui zelfs leveren met glas-in-lood, eventueel verwerkt in dubbel glas voor een hoge isolerende waarde.

Staat u op het punt om te gaan verbouwen?

• De Jong kan u volledig ontzorgen als u een aanbouw wilt zetten. Wij werken nauw samen met erkende bouwbedrijven.
• Wij leveren onze tuindeuren altijd inclusief hang- en sluitwerk, onderdorpel, grondverf en beglazing. Wij kunnen de tuindeuren ook aflakken indien gewenst.

* Met gelaagd glas (ook wel sandwichglas genoemd) bedoelen we een samenstelling van twee of meer glasbladen, met één of meerdere plastic tussenlagen. Gelaagd glas is zeer stevig en compact en biedt een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit. Mocht het glas breken, dan houdt de plastic tussenlaag de scherven bijeen.